Magiskt men tragiskt.

Det är den 1 novemer 2008 om bara några få timmar, en Håkan konsert väntar. Jag tror inte min hjärna har förstått, eller så vill den inte förstå, den kan nog inte. Det finns alldeles för mycket annat därinuti som jobbar just nu, så mycket som inte har tillåtits att komma fram, tänkas på eller minnas. Rätt konstigt känns det, jag vill vara förväntansfull, pigg och glad. Men jag känner mig febrig, seg, och helt utanför alla gränser av vad jag kommer göra imorgon kväll. Än en gång har konstaterats att världen inte är rättvis, det svider och gör ont men verkligheten säger att det är så. Det är lite tragiskt tycker jag, men kanske är det magiska i det hela att det vi lyckas kämpa oss igenom är det som stärker oss.

Jag vet inte. Det var skönt att måla. Bra att rida. Men jag vill inte göra något alls nu. Bara försvinna ett tag. För att kanske återvända hel och ren. Jag vet inte riktigt. Det är fredag, det är allt jag vet.

The Pretender

Penslar, färg, vatten, musik, dans. Det var en härlig förmiddag i min ensamhet i boden. Färgstick i näsan när jag kom ut i friska luften. Nu sitter jag här, lyssnar på Foo fighters och samlar kraft inför ridningen. Men det känns inte allt för bra med febrig känsla i musklerna och huvudvärk. IMORGON MÅSTE JAG VARA FRISK!!!! Årets höjdpunkt, blir nog en tur på stan på förmiddagen, ska leta upp en poppig outfit inför kvällen, jag saknar sådant nu. "Thoose days were the best in our lifes" Så sant som det var sagt. Jag saknar det, och nu ska jag ta tillbaka, eller plocka fram sådant för att göra mig hel.

Igår spenderades dagen med johnna, skridskoåkning och en tripp på stan med Milla + filmkväll. En behövd dag. Jag är glad och nöjd. Kunde inte blivit bättre efter återträffen. Den känslan, den glädje kan få följa med mig jämnt.


I will try to make my best.
I'm going to the Success.


Jag är en vampyr

Glädje blev det definitivt, jag vet inte när jag var sådär galet glad sist. Musik, dans, lekar, känslan av en underlig gemenskap tar mig tillbaks till högstadie trams. Men verkligheten påminner mig emellanåt och jag kan inte riktigt koppla av att njuta fullt ut. Helt enkelt en lyckad kväll i draculas egen kostym ^^ (jag kände inte igen mig själv efter allt smink, röda läppar och djävulshorn ;)) 
Idag blir det skridskor med Johanna :D Fy så himla roligt, sen ska jag träffa Milla och bege mig till djurön för att måla! Men nu väntar ett varmt och härligt bad, lita slapp med boken (som måste läsas ut snart, så jag hinner med nästa bok).
Puss hej!

Dagens bästa går till SABINA THE ONE :)

Jag funderade lite i badet, och det känns faktiskt lite som att skriva en bok, att ta upp och fortsätta ett kapitel man trodde var slut. Orden kommer tillbaka, allt vänder och flödar åt ett annat håll. Det finns så mycket man har lärt sig, så många misstag man kommer ta med sig i livet, men framförallt många glädje stunder, fina idéer och minnen man kommer att ta med sig i livet, plocka fram, till och från genom tiderna.


Fall is my lover

En hemlighet kommer inte ut av sig själv. Men egentligen är det väl inte hemligt eller så, bara något man inte sprider hur som helst. Men tänk så mycket lättare det skulle bli inombords om man lyckades få ut det. Tänk så mycket annat man skulle kunna lägga tankarna på.

Idag ska jag i vilket fall som helst ut till Exellent snart, sen blir det hem och göra sig i ordning och så, sen är det återträff med klassen från högstadiet, med utklädnand och grejer.. spännande. Jag vet inte riktigt vart det här kommer ta mig, nostalgi, tankar, känslor, upprymdhet, ångest, förtvivlan eller bara glädje? Därefter stannar jag på djurön och försöker samla mina tankar i bilder, jag har nämligen förberett för att börja måla med akryl på duk :D den ni, det smakar både sött och salt på en gång. Kanske blir det något, kanske slutar det i katastrof, man vet liksom aldrig! Spänning blir den här veckans tema tror jag.


Mitt Gullbergs Kaj Paradis

Om jag fick välja en person på den här planeten som jag skulle leva med resten av livet skulle det nog vara Håkan. Han är liksom allt man behöver, någon med samma tankar och ideér som en själv. Skriver utkast i mobilen precis som jag ^^ (där blev mina tänder synliga) i det leendet, haha, jag är inte ensam om det. :) Fast jag har inte fullt så många som något på 700. xD Och han skriver låtar, pratar göteborska och tycker om olika platser för de har sin egen speciella charm. Jag förstår så väl, tänk om jag ändå kunde vara sådär bra och göra så många underbara låtar.

Men på lördag får jag känna det ännu lite mera! HÅKAN kommer till norrköping, då är vi alla glada. Det är precis vad som behövs just nu tror jag. Släppa allt och bara ha musiken, människorna, glädjen, värmen, lyckan och håkan! :)

What if you

What if I
Felt like I belong
I might not be leaving so soon


Lite saknar jag alla drömmar jag hade ett tag, en gång i en annan värld. Det är mycket jag saknar just nu. Det är mycket jag aldrig får och aldrig kommer att få heller för den delen. Men nu är det så att jag inte längre ser någon större anledning till att kämpa med att vara glad och snäll mot allt och alla, för jag ser inte att jag får ut något av det. Så jag slutar med det tills vidare. Jag vill bara hitta meningen med allt, tryggheten i mig själv och känna att styrkan återvänder. Men just nu ser det mörkt ut, ingenting vill som jag vill. Jag kan fan inte ens rida ordentligt längre, inte så konstigt kanske med tanke på vad som rör sig i mitt huvud. Nu får det vara slut med allt jobbigt här, jag orkar inte mera.

In the morning

Vädret vänder som vinden, eller som mitt humör och min lust. Men det känns bra att det var åt rätt håll det vände den här gången. Sol har vi aldrig tackat nej till en höstdag.


Att läsa gamla texter väcker minnen, jag känner dofterna, tankarna, allting runt omkring som har format dem. Allt jag vill är att spola tillbaka tiden. Men det går inte och min själ skriker av förtvivlan. All kreativitet och alla fina texter som skapades inuti mig är som bortblåsta, det går inte längre. Vart tar allt vägen? Är det att jag vill nu som får allt att bli så motigt, så svårt.


"Det finns hopp om en förändring, men det tar den tid det tar."

 Kent - det kanske kommer en förändring


Out of my mind

Du gör mig illa. Jag tycker inte om det. För det gör ont. Det får mig att tappa lusten med allt. Jag går liksom sönder inifrån och ut. Fast utsidan har ju varit trasig till och från ganska länge. Men det märks tydligare nu när jag inte har något att luta mig mot, något att ta kraft ifrån för att dölja allt annat. Jag tycker inte om att vara kraftlös, livlös. Nej inget alls. Lite som ett mariekex känner jag mig, ditt att förstöra. Trampa på mig och jag går sönder i väldigt väldigt små delar, som om man fäller en tår på dom bildar en kletig gegga. Och vem vill ha geggan när det kunde vara ett kex? Ingen, absolut ingen alls.

Och jag orkar inte vara alla till lags längre. Nu behöver jag bara stärka mig själv. Det är det enda som betyder något. Det enda jag ändå aldrig kan lyckas med. Fan.

Ramlar

Det skaver lite och så. Vet inte hur jag ska uttrycka det. Men jag hatar när någonting kommer tillbaka till en och man måste äta upp det. För man vet att sanningen är ren, den kan man inte blåneka. Så så var det med det.

Det är tomt här hemma också, någon som alltid finns här, som man kan vara glad, ledsen, arg, irriterad, galen eller barnslig med saknas. Hon befinner sig i Taize, jag fick ett telefonsamtal från henne nyss. Min mysiga, älskade lillasyster. Hon lät sådär härligt glad och jag fullkomligt älskar henne rakt igenom när hon är sådär! Det finns nog ingenting, absolut ingenting på den här jorden, i den här världen som betyder så mycket som hon. Galna glada, bästa lillasyster. Men det känns som om den här veckan kommer att gå fort, även om jag hade önskat att den fick gå fort tillsammans med henne. På söndag anländer hon hit hem, så jag får väl passa på att njuta av lugnet, och ha mamma och pappa för mig själv tills dess. Men jag ska försöka överraska henne på bästa möjliga sätt när hon väl kommer. Bara för skojjs skull :) 

Nu ska jag förövrigt äta mina piroger som har tagit 1h och 30 minuter att åstadkomma, minst sagt. Sen blir det dusch och lite läsning eller gitarrspel på det! :)

Här kommer lyckan för hundar

Exellent och jag tog en uteritt med Linn och Essa, lite lagom mysigt i det fina höstvädret sådär.
Jag tror jag gav mig själv lite av en tankeställare imorse, det tror var nog bra. Och idag är ingen skrivar dag, märks det eller? Hoppas förövrigt på ett härligt lov, det känns som om jag är påväg åt rätt håll. Inte att förakta alls, snarare tvärtom. Det är nu det ska utnyttjas till tusen och tas tillvara på. Sen är det bara att sikta nosen framåt och bestiga alla berg på vägen mot en öppnare värld, en solnedgång över fälten. Haha, jag började skriva ner saker jag vill göra innan jag dör idag, kanske var det bra, jag insåg att jag har mycket att åstadkomma. Så inte kan jag sitta still och stirra på samma fläck hela dagarna. BRA GJORT KIM! :) Nu ska jag snart återgå till mitt pirogbakande, det var en jävla deg att vilja ligga kallt länge. ^^ :)


Like the flowing river

Så gott som en hel dag i linköping med shopping. Lite jobbigt och sådär, kom inte hem med allt för mycket :/ Men det blev ett överkast, strumpor, tights, träningskläder för hela hösten, badskum, parfym, puder och lite annat smått! Jag är ganska nöjd. Nu bär det av in i badkaret med skummet och en bok. Sen ska jag slappa på sängen hela kvällen tror jag! Och imorgon blir det springtur i gryningen :)

Puss på er.
En rätt okej början på lovet må jag säga.

Uppdaterar efter badet: Det var nog det mest avslappnande på länge, härligt! Nu är jag barnsligt len,lam i musklerna och luktar rysligt gott ^^ Jag läste hejjaghetervanligtivisfrida's blogg. Och jag lyssnade till hennes tips och lät mina öron höra det här http://www.myspace.com/larsmusic. Det tyckte mina öron om vill jag lova, det komiska i det hela är ju att jag läser en av Paolo Coelho's böcker, Veronika decides to die just nu för att vara korrekt. Och den första låten hette Like the flowing river, och så bilden på Paulos bok. :) Han är en författare i min smak han.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, det blir nog sängen i vilket fall. Sömn har aldrig skadat! Men först ska jag ta en koll på vad man skulle kunna tänkas klä ut sig till på maskerad-återträffen med gamla klassen.

Bang bang you're dead!

Jag kunde lika gärna fått ett skott i pannan.
Det är alltid så, när man tror att inget, absolut ingenting kan sluta dåligt.
PAAAANG! Så smäller det. Det är så barnsligt, men känns så jävla illa.


There's one part, always have been strong.
One part where nothing could be wrong.
Over and out and I've lost all doubt.


<Kim>

Uppsnärjd i det blå

Det är konstigt hur man bara kan vilja ge upp allt ena sekunden och vilja göra vad som helst för att bara få en dag till i nästa.. Det finns inte. Men det finns anledningar till det, både bra och dåliga. Idag har de bra varit överväldigande, en syster med världens största hjärta och tålamod, vänner med öron och smarta tips, en och annan glädjespridare hit och dit. Och så sist men inte minst, mig själv. Min insats, alla gånger jag rest mig upp och bestämt mig för att gå vidare, det är otroligt. Nu är det bara 2 skoldagar kvar till lov, varav 1 är FN-dagen (utklädnad/temadag) så det är bara imorgon.
Tyska redovisning och Ma-prov står på spel. Jag är uppriktigt sagt nervös. För jag har ingen koll på något just nu. Men hästen uppskattar mig alltid, och jag honom. Det är skönt att känna sig behövd vissa dagar. Världen kanske inte är så orättvis trots allt.

Det är ju faktiskt Håkan konsert snart!
Och jag köpte mig nästan ett par jeans idag, nästan!

Times like these

I am a little divided
do I stay or run away
and leave it all behind?

Den där glada nöjda känslan varade inte länge. Besvikelsen tog över och fyller mig rakt igenom, men ändå känner man sig sådär tom och meningslös. Jag tycker inte om det. Men det blir till att kämpa idag, hemifrån, få undan allt skolarbete, städa rummet, rensa garderoben. Så kanske jag kan få vara lite nöjd ikväll i vilket fall. Även om jag är "sjuk" och dum. 

Somewhere else I'm hoping for my best.
I can't just fail with this.
I want sucess.

I'm just asking for someone to believe.
More than any other, more than me.

Oh my love

It happens every now and then
that I dream of when we´ll have some time,
just you and I.

Håll i er. Det var ett tag sen jag var såhär positiv som jag tänker vara nu. But that's how it all goes.

Jag är glad. Ganska nöjd med min dag. Jag kämpade som ett djur för att ta mig ur sängen och gå till skolan, för att mamma väckte mig. Ingen föreläsning visade det sig, men jag håll humöret skapligt på plats och gjorde det bästa av situationen, pluggade! smart! för nu slipper jag det mesta ikväll :) Jag kan spendera tid på sånt som är kul, men först ska matten avklaras och magen mättas. Jag lyckades åstadkomma rätt mycket och hålla humöret i schack även om mitt hår har hatat mig den senaste tiden eftersom det fått lida alldeles för mycket pga av en hel del orsaker, men nu får det ett nytt förhoppningsvis BRA shampoo som plåster på såren. Och vi hoppas att det tar emot det och blir bra igen.
Det är nu knappt två veckor kvar till håkan och jag börjar känna nostalgin från alla håll ramla in. Jag är påväg tillbaka till mig själv! Det känns bra. Men vissa saker blir lite tunga och så, jag inser väldigt mycket nuförtiden och visst gör det ont. Men ur varje smärta kommer det något bra, kan vi hoppas iaf.
Jag fick iaf agera öron åt Sabina ett tag, det kändes bra att bara finnas där för någon. (jag önskar det fanns någon sån för mig lite oftare) Så fick jag också ur mig en hel del. Och det känns att man håller på att bli äldre, även det diskuterades. Någonstans insåg vi väl att det är rätt bra på sätt och vis men svider lite i våra unga tonårshjärtan. That's life you know.

So keep on holding on, carry on up in the morning och vad nu allt man kan säga och citera på samma gång.
Jag tycker om mig själv för att jag förstår mig på mig själv så bra ibland. Det är rätt skönt. Men annorlunda.

Wildfire(if it was true)

So I smile and shed a tear
And said when will you go away
She said who cares you`re not
Entitled to ask those things today
Don't let the salt get in your eye
Don't let the ghost get in your heart
There were sweet memories
In the corner of my mind
They were telling me to throw up
All the things that I want to hide that


Jag tycker nog ni ska läsa och lyssna på den här låten med Mando Diao, Wildfire (if it was true). Den säger lite allt om mig och mitt liv idag tror jag. Egentligen hade jag tänkt mig en annan text idag, men det får bli en annan gång.
Jag är nöjd med min insats den här veckan, har kämpat till 110 % största delen av tiden, mest med hästarna. Men det har fått mig att hitta tillbaka till mig själv, ett starkare jag förhoppningsvis. Mycket positivt och tack vare en hel rad händelser och personer (inga nämnda inga glömda). Idag lyckades jag knipa åt mig 3:e placeringen i KM dressyren på Noak, det kändes lite speciellt. Sedan fortsatte dagen ut till Exellent för att pyssla lite, rida osv. Vi körde myspys ridning barbacka i ridhuset, härligt var det, avslappnande. Precis vad jag behövde för att avsluta den här stressade veckan med. Inte nog med det, jag fick väldigt mycket nostalgi i tankarna när Wickan skrev till mig nyss om helgen. Sådär lagom barnsligt egentligen, men jag behöver det verkligen nu! Perfekt tajming, nothing could be better?... 
Jag tror det räcker så för idag. Jag är glad och nöjd och kommer sova som en stock, jag kan inte begära mer!

Men jag kan berätta att jag skrev mina två första riktiga låtar igår kväll :) Jag är stolt.

Dom dimmiga dagarna

All you imagine, always make you lose.

Tyngden har träffat mig. Det är jobbigt att rida 5 gånger på 6 dagar. Och det återstår 2 gånger den här veckan, imorgon. Dressyrtävling på Noak och en tur med Exellent efter det. Jag kommer vara allt annat än pigg på måndag. Men jag tror det har varit bra. Har inte haft tid att tänka, vilket har fått allt att flyta med. Rätt skönt, men det lägger lite skuld på mina axlar. Jag har inte tänkt på något annat än hästen och mig själv den här veckan. Eller lite kanske, försökt reda ut saker i familjen, utan större framsteg visserligen, men det kommer nog så småningom.

Det känns som om det är tid att bara nysta ut alla knutar, täcka igen alla gropar, dra allt skräp till tippen för att kunna finslipa inuti och utanpå. Få allt att återgå till det normala, eller snarare stärka allt till en ny verklighet. Jag vill inte bara drömma längre. Jag vill leva med mina drömmar, allra helst i dom på något sätt. Så nu blir det till att lägga ett slag för mig själv i vinter. Styrka, mod, trygghet, vilja, tålamod, fantasi, kreativitet, lösningar, svar, ja något åt det hållet blir det.

De senaste dagarna har jag stött ihop med mycket från förfluten tid, sånt jag trodde inte betydde särskilt mycket, sånt jag trodde jag hade förträngt. Men låttexter, mappar, dofter, kläder/färger, bloggar, tankar, känslor, minnen. Dom har kommit tillbaka, lagt sig som en hinna över allt. Det har gjort ont, fått mig att tänka lite på det, stärkt mig, fått mig att sikta framåt, längta tillbaka. Alla möjliga olika intryck har det gett mig, kanske är det därför jag känner mig så tung, förvirrad men beslutsam på samma gång. Det är nu jag hittar mig själv säger någonting mig. Men man vet aldrig. Kan bara hoppas på det bästa.

Ikväll ska jag unna mig själv all tid som finns. Jag ska börja med att baka bullar nu när jag är nyduschad och ensam, sen ska jag läsa lite, spela gitarr, skissa lite, och bara njuta av allt lugn. Det ska bli så skönt. Och det är en dag mindre till höstlov! Ännu mera njutning står på schemat :) det här behövs efter den här veckan, och inför tävlingen imorgon.
Och allt blir inte alltid som man tänkt sig, var ute på djurön förut, det var inte alls vad jag väntat mig. jobbigt, grått, tomt. Men så är det, dags att ge mig själv tid nu innan kvällen är slut och jag slår ihop.

Puss på hösten, jag gillart! (men jag saknar en vän eller två)

Run to the hills

Helg! Så jävla underbart. Och nu är det exakt en skolvecka kvar till höstlovet! Ännu bättre. Jag ska leva som aldrig förr, hitta mig själv, ha kul och allt annat...Jag fick svar från posten om julkortssorteringen, jag står som reserv, härligt. Kanske kan tjäna lite pengar, jag har talat med mor och far och bestämt att skicka CV till lite fler ställen, så får vi se vad det blir av det. håller tummarna :) 
 
Det blir en fullproppad helg. Hästar hit och hästar dit. Men hästar är till för att njutas av och med, så jag ska försöka uppskatta varenda minut. Imorrn bär det av till X när jag vaknar för att sedan fortsätta till HR och skötarmöte, därefter arbetsdag och pyssel inför söndag kan tänkas. Skulle önska mig en tur på stan med, måste ha ett bättre shampoo, all den här billiga skiten dödar mitt fina nyfärgade hår. Kanske får vänta till måndag när pengarna trillar in. Aja, på söndag är det tävling iaf. Jag hade sett fram emot det och byggt höga förväntningar. Kanske för höga? Det kändes inte riktigt så tajmat idag som det skulle kunna ha gjort. Men jag kanske bara har blivit bortskämd. Hoppas på det bästa i vilket fall, och framför allt en annan sadel.

Men jag vill komma ut i höstluften och andas nu. Lugn och ro, kanske flyttar ut till djurön nästa vecka :) Det vore något. Ingenting är som hösten där, mys!

Hold my hand

I don't need no one to hold my hand
but there were times when I sure did
and don't you feel embarrassed
when you think about what you could have done,
what you should have done for me?

Det var visst inte så mycket skolarbete som jag väntat mig, det fick allt att lätta lite. Skönt. Det gick bra med X igår, vi dressyrade fint och fick härligt med beröm, jag fick en läxa att lära mig, men den blev enklare än vad jag väntat mig. Nöjd är jag. Noak var glad att se mig idag, det gjorde allt ännu bättre, fast bäst var nog att jag fick honom på söndag :) Vi ska dressyrtävla, L:A1 faktiskt. Så nu ska vi minsann spöa skiten ur dom allihopa, bara för att jag behöver något att tänka på! (och för att vi är ihopslagna med vuxengruppen)  

Kreativ var jag förut med, gjorde mig tre armband, hör och häpna! Så promenerade Lisa och jag till stallet med. Jag tror lite det blev än bättre dag än väntat imorse när jag tittade ut och tappade greppet när det spöregnade. Men vad gör det, jag tycker ju om att bli blöt. (egentligen) Satte mig med gitarren i knäet en stund, fast jag kom iväg sen, i god tid. För det visade sig att Sofie hade annat än planerat för sig, men jag var duktig och pluggade iaf. Skrev lite poesi också, eller jag fick lite goda tankar på spårvagnen påväg hem, så nu ska jag väl finslipa dem och läsa lite geografi eller matte. För jag tycker ju sånt är kul.. (ironi)

Det känns lite bättre efteråt, även om det uppfattas som svårt.

Det här är vad dom säger

Det här är vad hjärnan har sagt om mig
Jag måste vara galen, jag har aldrig känt så mycket
som när jag är med dig, jag har aldrig känt
så mycket som jag gör när jag är med dig
Jag har aldrig känt så mycket
när jag är med dig

Jag vågar inte skriva, för jag vet inte vart orden tar vägen. Jag har tappat greppet, koncentrationen, allt som en gång gick att kontrollera. Nu glider jag bara på tunn is. Det är lite halt och så, men Exellent är bra och får mig att tänka på annat. Nu ska jag läsa tills jag somnar, för jag har en svenska bok och en engelska bok att radera ur min värld + allt annat skräp som kallas skolarbete. Hemskt är vad det är, jag har ingen lust direkt. Men den kommer väl antar jag.

Somewhere someone know what's right, I don't.

How you dug your own grave

Jag har aldrig riktigt vågat, det har kännts som en sak för sig, okej att läsa om det, men något gav mig frestelsen att testa. Kunde det bli mer än något som inte passade mina öron? Nej, det kunde det förståss inte, men den här gången passade det. Ovanligt bra till och med. Den känslan tycker jag om. När någonting går över ens förväntningar. Jag tror jag borde sluta vara så nedlåtande, det glädjer ju ingen direkt. Något att fundera vidare på.

Nätterna börjar bli värre än dagarna. Usch, jag hatar det. Det känns som om jag bor inuti en mixer och bara slungas fram och tillbaka, för att slås sönder, bli nerslungad till små slaffsiga bitar, som så småningom slutar som en rinnande sörja, eller i bästa fall en rinnande vätska, utan klumpar. Men då är det ganska så skönt att man vet att det finns en, varelse i hela världen som fortfarande har samma förståelse, samma öppna vänliga ögon, som välkomnar en med samma värme oavsett hur man känner sig, ser ut eller luktar. Det är det som får en att orka med allt annat, så det är rätt bra att det finns någon sådan och så. För då kan man leva vidare med allt annat man bär på.

I want to go now, right through this world. Cause here I can't find what I'm looking for, what I'm waiting for. Oh no, I don't wanna be here no more. I want to go from here, right now.

Nobody but you

Jag lite fastnade i något konstigt tillstånd. Jag utforskade en bilddagbok, för att fastna i dennes blogg. Det sved lite och så, lite som min hals gör. Det blev helt plötsligt jobbigt att svälja, tungt att andas. Och hela de senaste åren känns så jävla meningslösa. Jag har förstört allt. Allt jag hade, allt jag var, alla drömmar. Tiden ska vi inte ens prata om. Fy fan vad jag skäms, jag borde nog skämmas ännu mer. Nej, jag har fått nog av sånt här nu. Det är dags att plocka fram allt igen, sy igen alla trasiga delar, plåstra om alla sår, pussla ihop alla tomma bitar. För jag vill vara så mycket mer.

Someday I know I will be there again, somewhere between right and end.

Vad är det som hindrar mig egentligen? Varför?
Jag förstår inte riktigt. Det är suddigt här igen.
Jag vill gråta mig till söms, för nu känns det som om jag aldrig kommer vilja somna igen.
Inte med allt det här i huvudet, aldrig mer.
Fan.


Saw this and FORT of you

Just let it go...
Jag fastnade lite i en ovanlig tanke. Jag vet inte vad jag tycker om den. Jag har tröttnat på en massa. Men jag gillar hösten, imorgon ska jag smörja mera med Ebba, det gör mig glad att hon är tillbaka. Nostalgi blev det idag också, kanske det är därför jag får ovanliga tankar. Nej, jag vet faktiskt inte. Men jag orkar inte festa, det ger mig ingenting mer än dålig sömn. Just nu behöver jag allt lugn, trygghet och ensamhet jag kan få. Så bry er inte om att jag beter mig som en skit och kommer med undanflykter, det är bara ett annat sätt att säga att jag tycker om er, men inte vill tjata ut något.

I need to clear my mind, more often this time.

Closer

Put a painting by my window
so you see I've grown

Jag har nog inte riktigt förstått att jag borde vara i skolan om 45 minuter och ska redovisa.. för jag är inte ett dugg förberedd :S Inte bra. Men jag vet inte vad jag gör. Flyger runt som en insekt, bara yrar. Nej, inget vettigt alls. Så av vilken anledning undrar nu jag? Kanske blir det här en bra dag. Kanske blir det en mindre bra dag. Men det spelar ingen roll, för jag börjar komma mig själv lite närmare och det ger lite mycket tankar och sådär. Jag får ju iaf träffa hästen, Maria, Johanna och C.o, det glädjer mig. Mamma sa nyss att jag ska övningsköra imorgon om jag vill, och jag sa att jag ville. Men nu blev jag visst lite pirrig i magen och så. Inte bra. Jag tror jag ska släpa med mig kameran idag och försöka fånga lite bilder, lite höst. Jag vill sväva iväg någonstans. Jag planerade min kväll på två sätt igår, illa. Men det löser sig.  Vi hörs senare.

Lost art of a murderer

Noak är som att äta en hel pillerburk på en gång. Man lite dör av lycka av att slippa allt annat. Fast idag var nog turen på Steffie i skogen och jobbet på banan en stor del av det. Sen lite försvann all min kraft när jag insåg att engelskan skulle ta upp all min tankekraft denna kväll. Dessto mer panik blev det när jag insåg att jag inte kommer ihåg ett skit av alla engelska ord heller. Och Sabina räddade nyss den värsta paniken av dem alla.

Så nu ska jag ut och springa bort alla onda tankar och virriga idéer.. För all engelska, och allt jag har tänkt om självmordsbombare tog lite musten ur mig och gjorde mig helt knäpp..

Jag känner mig som en Tiger som ska explodera :S
Inte bra.
Hoppas det är lindrat till imorgon.

Men mitt Matte prov blev godkänt :D
Och tyskan hade tydligen gått helt okej, även om jag inte fattade Puttes kommentar i Eds x)
Puss hej, det här var lite vad jag behövde nu. ^^


I say no

We will disturb you, to make you talk again
Try to find the other side of you
The things you hide, what you dont say

We say no, oh no
We won't let you slip inbetween
We say no, oh no
We won't let you squeeze right through

Läser ni mellan raderna och inte förstår ändå? Jag brukar läsa mellan raderna, väldigt ofta faktiskt, i stort sett jämnt. Enda tills jag kommer på mig själv med att gå alldeles för långt i mina tankar och bygga upp nya verkligheter.. Det är lite skrämmande och så. Men jag tycker om det, det anonyma lite speciella så man måste gissa sig till sanningen bakom.
Även om jag kanske ser alla svaren ligga där framför mig som tidningens bokstäver sticker ut emot mig med kraftfulla rubriker, så liksom funderar jag på det, kanske blundar jag. Inuti samlas det och det är ofta jag inte säger något om det. Inte om något egentligen. Det ni hör, är sådant jag skulle kunna säga vem som helst egentligen. För det är väl inget speciellt med det, bara ord som allt annat. Utan betydelse, om sånt alla retar sig på, sånt man måste veta för att få vardagen att fungera, för att få skolarbetena att gå ihop.
Sånt där med inblandade känslor delar jag nog egentligen bara med några få, väldigt närstående. Utan dom vore jag inte mycket alls. För dom lyser upp min värld, väldigt väldigt mycket. Det kommer jag alltid vara evigt tacksam för. Även om vissa stjärnor slocknar med åren, det har jag allt fått lära mig i vilket fall.

Försök ta vara på det ni har, det är inte för alltid som det finns kvar.

You make my world go round

But you who makes me feel alright
We've had our times of ups and downs
But after all it's worth it
You're the one that makes my world go around

Tack syster, Björn, Måns, Soran, Özz och mamma för den här kvällen. Det var lite mera skrattfyllt och sådär än jag väntat mig, något välbehövligt en onsdag. Även om träning eller Noak hade stått överst på min önskelista idag så kändes det helt klart bra att få skratta sådär hejdlöst, galet, öppet, vänligt, med tårar i ögonen och slem i halsen.

Igår hoppades det lite hit och dit, bollar for fram och tillbaka genom luften, och jag var väl lite dålig och sådär egentligen. Men det gjorde mig ingenting, absolut ingenting faktiskt. Jag kände mig sådär barnsligt glad av att springa runt där och jaga bollen, kasta mot korgen, sabotera för andra, eller räknas som en i laget. Och ändå hann jag med att uppfatta allt omkring utan att sätta mig själv med i bilden, det är lite så jag önskar att fler dagar var. Att jag höll mig själv utanför bilden och såg allt med lite andra ögon. Precis som Özz nämnde ikväll att vi svenskar skäms alldeles för mycket för oss själva, sänker oss mer än vad vi förtjänar. Men nej, det var inte så jag gjorde. Jag såg det med öppna, bra ögon och det är jag lite stolt över. Så vill jag se mig själv jämnt. Eller de runt omkring.

För det känns så mycket bättre att se det positiva och så. (Glöm inte det mina vänner)

Two long distance to great thoughts

Ibland vill man gosa in sig i täcket bland en massa kuddar och bara samla sina krafter, men magkänslan och hjärnan säger något annat. Måstena tar över, och lite tankarna på att jag smet förra veckan. Ibland måste man kämpa även om krafterna bor någon annanstans, och ganska bra måste jag nog säga att dagen har gått. Inga direkta motgångar, har fått undan det mesta. Nu är det bara skriva klart tyskan och plugga in naturkunskapen inför onsdag som är kvar. Sen kan jag göra vad jag vill med den här veckan ungefär. Nejrå, inte riktigt så, det finns alltid något att plugga. Mera som att jag har spenderat alla tomma timmar i skolan på rätt sätt för en gång skull. Skönt såhär efteråt även om både kropp och hjärna är döda.

Jag lite längtar iväg någon annanstans fortfarande. Men jag tror jag börjar finna delar av mig själv, det känns alltid som något positivt. Och jag kan bara säga att all tid som har spenderats med hästarna och diverse människor i stall osv har helt klart varit värt det. Jag trivs i mina skitiga ridbyxor, mina stora tröjor, med skit under naglarna och med yvigt hår ute i den friska luften. Det lite stärker mig alldeles lagom mycket, även om jag är helt slut efter den här helgen.
Lite sugen är jag fortfarande på att måla och så, men jag tror jag kan få några dagar till det i slutet av veckan :)

Ha en bra vecka allesammans! :)


Let's call it the Comback

Med armar, ben och huvud som tegelstenar reste jag mig upp, insåg att det blåser och regnade lite smått. Ja, en underbar start på dagen, inte sant. Det mesta är nog träningsverk, för jag tog det lungt på festen igår, ingen dricka, bara dans. Men framåt tolv slaget pallade Johanna och jag oss mot buss/ spårvagn och begav oss hem. Sängen har nog aldrig varit så skön, varm, så mjuk. Men jag ska ut och rida med Linnéa idag, så det är bara att ordna allt som ska ordnas, sen ska vi njuta av dagen. Som kommer avslutas med plugg i mängder bland alla släktingar som anländer. Lustigt är vad det kommer att bli. Men sånt är livet när man slappar i veckorna och har en massa uppgifter att göra inför ett prov. Bara att bita ihop och kämpa på, slappa kan man göra i graven, som Sabina så fint brukar säga.

Man blir pigg av frisk luft, så jag vaknar nog så småningom. :)


You can't get like me

Jag är lite stolt, lite chockad, lite förvirrad. Lite allt på en gång. Men ändå känner jag mig sådär levande igen. Påväg tillbaka från helvetet, fast jag vet inte om det är något helvete. Det är faktiskt rätt så skönt att inte göra någonting, att bara fokusera på att ta sig framåt, hålla huvudet uppe och kämpa vidare. Känna lite hur verkligheten tar tag i en och gör en lite av en tjänst. Jag överlevde skolfotot, klippningen, färgningen och ridningen också. Det sista kanske med nöd och näppe, jag har nog aldrig varit så nervös,rädd och tyckt något varit så spännande på en gång. Imorgon blir det till att rida X igen, det var lite mer än en vecka sen nu, men han är min hela helgen :) Och det kommer fler dagar framöver. Men jag ska börja dagen med att kolla på och hjälpa Maria imorgon på KM i fälttävlan. Jag har en känsla av att det kommer gå bra, vi hoppas att den är rätt!

This feeling feels a little bit like flying.. I like it!


Your arms around me

Allting blir inte riktigt som man vill.
Men jag vet vad jag vill med den här dagen, och ska försöka få den precis som jag vill ha den.
Kanske inte allt, men delar av det i vilket fall. För allas bästa.
Men först och främst för mig själv.
Jag vet, jag låter egoistisk, men nu vill min själ och kropp tala för sig själv och då tänker jag inte hindra den genom att sätta mig på tvären och tvinga tankarna att se alla andra först. Nu är det bara att öppna sig och lyssna till sig själv.
Hoppas det inte leder till något ont bara.

Jag lyssnade föresten på lite olika band igår och kom fram till att Jens Lekmans musik och The Corneeers eller något var mycket härligt i mina öron. Mera sånna upplevelser tack. Men nu är det skola och tyska som gäller.

But I know you need me, and I will do my best to be there for you.


I'm leaving you because I don't

Det där som finns där utan någon riktig förklaring verkar inte vilja släppa helt. Men idag har jag i vilket fall varit tvungen att hålla humöret uppe och försökt vara lite social eftersom syster fyllde år och Simon har varit här. Jag försöker verkligen att bita ihop och inte tänka på att det känns såhär. Men det finns liksom ingen större lust till något. Jag var i stallet en stund förut, välbehövligt. Och jag tror att Noak uppskattade att bli borstad väldigt länge, det var ett tag sen sist. Så fick jag röra lite på mig på nybörjarlektionen också, vilket var bra för min del. Det slutade till och med att jag tog en rask promenad när jag kom hem. Så nu efter duschen känns det lite klarare, lite närmre verkligheten.

Det är väl bara att bita ihop antar jag. Har faktiskt repeterat 2 steg i matten och gjort 3 av 7 uppgifter i Naturkunskapen, så en liten glädjedans borde jag kosta på mig. Funderar på att göra de resterande 4 uppgifterna nu, eller kanske skriva engelskan eller svenskan. Faktum är att jag inte alls har mycket att plugga nu, rätt skönt faktiskt. Men å andra sidan har jag ju missat 2 skoldagar vilket i sin tur kan innebära att jag ligger lite efter... Man vet aldrig. Hoppas bara på det bästa så jag kan få tid att fokusera på mig själv och mina viljor nu ett tag framöver.

Everything seems to be so far away, and I can't see the point in why.

RSS 2.0