Keep Me Alive

Zorro har fortfarande inte återvänt, men feber hallucinationerna har minskat en aning och jag kan agera i det närmaste med en human varelse. Blek som snö, stel som stål, snurrig som karusell och allmänt nedstämd, men det hör väl till. Högen med plugg krympte hur som helst 3 kapitel psykologi idag, litet framsteg, fast det krävdes två timmars sömn mellanåt. Och höjden av vad mina tre senaste dagars energi har räckt till har varit matlagning närmare kl 18, mest för att glädja familjen, som inte alls har verkat intresserade dessvärre. Allt förgäves.

Och vissa ord är svåra att ta, inte för att man inte tänkt tanken på att de skulle kunna komma, utan mer för att man inte vill inse att det kan vara så. Sanningen är grym, gör ont och är inte alls sådär sagolik som man önskar mestadels av alla timmar på dygnet. Man vill inte ta in dem, väntar till sista sekund med att intala sig själv hur det ligger till, det kunde lika gärna varit en dröm, en feberfylld hallucination. Tänk om det ändå vore så väl.


Aftercrash

Visst är sömn bra, någon sa det, och i det här fallet tror jag det, enda medicinen. Fast när man sovit så länge att man inte längre sover utan bara drömmer skeva drömmar, liksom svävar mellan dröm och verklighet börjar man undra hur det står till egentligen. Förhoppningsvis är det bara febern, är det något annat blir jag rädd. För nu har jag sovit två dagar i streck, igår vaknade jag och gav mig av till stallet och red, kanske inte det bästa kom det att visa sig imorse när kroppen värkte som om man blivit sågad i tusen delar.
 Men det gav glädje då, kändes helt okej, så det kanske var värt det ändå. Fast det tål att diskuteras, imorgon skulle det ha varit halka för mig på förmiddagen, men den blev flyttad, så jag kan vara klar i huvudet. Och så allt skolarbete, jag vet att högen inte minskar en centimeter om man inte rör den, ändå krävs det nog att man är feberfri om man ska kunna prestera något sånär rättvist. Och nu väntar sängen igen? Ingen Zorro i den här tjejen inte, inte när det som mest behövs i varje fall.

Wild World

But then a lot of nice things turn bad there

   Man vill att det ska hända saker, men sen när man sitter där med allt i händerna och måste tänka klart vill man bara kasta det vidare, som bomben i buzz spelen, man måste svara fort så inte bomben sprängs på en, för då får någon annan poängen, och man själv får minus. Så släpper man ut tanken och får svaret: well, i don't know.. men det känns som om det där var en jävligt bra metafor.
   Och kanske är det sant, en bra metafor för något som inte hör till den här världen, en historia för tung för att bära, för svår för att lösa, omöjlig att göra rättvis, oavsett hur mycket man än vill orkar man inte försöka. Det finns slut, förändringar och intelligens hos oss alla. Men ibland räcker man inte till, kan inte vara allt man vill, göra allt man önskar, lyfta allt och alla. 
   Man är trots allt inte mer än en människa, och jag har lärt mig att leva med den hemska sanningen: man måste göra det man själv vill, det som stärker en själv, för när det väl kommer till kritan, kanske man står där ensam, och då har man bara sig själv att luta sig emot. Den dagen är man tacksam om man orkat säga ifrån, lyft sig själv och strävat framåt, funnit vägar för att växa som människa. Kanske är det så? Kanske inte?


Lovekeeper

I hear a timebomb ticking when you come too near
Violent explosions no one but i can hear
I hear a timebomb ticking

Egentligen vill jag låta orden flöda och bilda fina texter och berättelser, det är inte helt omöjligt, för det har hänt så mycket. Allt från förvandlingar till hjältar, galet bussåkande, promenader i för höga skor, konstiga vägförklaringar, glada överaskningar, dans, stall, muffinsbakande och mys. Kanske för mycket, för det går inte att formulera någonting, det vill inte komma ut rätt.

 


Hold Me Like You Used To

Tonerna går i andra tonarter nu, dom hoppar med vilda språng, inte alls sådär fint och harmoniskt som tidigare. Går inte kontrollera vart fingrarna spelar, allt rusar runt, fort går det, eller så händer det absolut ingenting. Allt står still, framkallar panikattacker, hur ska något lätt kunna bli så svårt. Ställ dig upp, höj din röst, be dem lyssna, det är du värd. Men hela tiden kommer något emellan, en annan röst, en annan ton, dom hör inte, det susar bara förbi. Du finns inte mer än i bakgrunden, som en betraktare till allt, som en vägg, en spegel, du ser allt men kan inte medverka, du hör allt men kan inte prata, dina ord når inte fram, dom är av ett annat slag. En annan melodi.

Det är lite som att sväva, eller bli fastbunden, man hör allt, man ser allt och känner, men det är vagt, minnet är inte tydligt någonstans. Det snurrar som i karusellerna, högt först, sen lågt, sen ännu högre, man går runt på vingliga ben, stakande tar man sig framåt när man väl kommit loss. Det går om man vill, men så försvinner allt in i dimma, inte riktigt klart nog att se eller höra alls egentligen. Det bara är, allt bara är. Det känns inte, bara finns. Tomt och otäckt. Så blir allt svart och man undrar vart man tagit vägen. Så hör man de där tonerna, som väcker någonting starkt inombords, längtan tillbaka till dess ursprung. Något som alltid funnits, men som inte längre finns.

Time make it all change...

I'd Rather Dance With You

Even if I could hear what you said
I doubt my reply would be interesting for you to hear

Siluetter i den mörka natten, skuggor som härmar varje steg vi tar, den mystiska takten, trådarna som håller ihop allt, mjukheten, värmen, det starka trycket, susen i öronen, rösterna i allt vimmlet, jag behöver det nu. Komma bort från allt, bara få röra bort allt under dans i ett par timmar, med toner som dövar allt, verkar som en renande kur, behöver komma ut, känna lukten av friheten, andas djupt och friskt.

Allt stakar sig, håller sig kvar, etsar sig fast, det blir trassligt, men det känns inte som om det syns, som om det märks, allt som hörs är orden som lämnar munnen, för att kanske aldrig nå fram, aldrig tas in, inte bli tagen på allvar, klart det, när man ändå inte har mycket vettigt att säga. Det är en ny röst som talar, som får mina ord att försvinna i luften, ut i ingenstans. Bara vill bort, ut, andas, frisk luft. Fri värld. Vill se siluetterna från vattnet röra sig ut bland klipporna, fångar upp vågorna och speglar solen, molnen och alla fåglarna, vindens sus i träden, fuktens lukt som doftar av berg, mossa, hav och tång. Vill minnas, allt helst, nu på en gång.

Take me out tonight...


Secret Door

   Hjältar och hjältinnor, brudar och banditer jag fann en mycket passande bild för fredagkvällens tema, att låten är mysigt härlig med tonerna som fyller en av glädje är inte heller fel. Och jag drömmer mig bort, fantiserar om en annan värld. Något bortom träningsvärk, dålig motivation och tankar. En värld där man bara kan svinga sig ut på molnen och fara iväg utan direkt eftertanke. Förhoppningsvis kommer vi dit en dag. 

   Men än sålänge är det bara onsdag, en helt vanlig onsdag. Vaknar onödigt tidigt, har massor av dödtid att spilla, skola att sköta, stress, hem, äta och så vidare till dagens höjdpunkt kanske, nämligen hästen, hem, duscha och så sängen på det. Fast idag ska jag göra den vanliga dagen ovanlig, ta mig själv i kragen och vara effektiv. Kanske vad som behövs för att glömma drömmande och tankar ett tag, det luktar spänning. Eller vad säger ni? Nämn gärna en värd hjälte att maskera sig till.


Starting Again

Vissa dagar är bättre än andra, helt klart. Leende skuttade jag ut genom dörren, tajmade spårvagnen på minuten, fixade engelska diskussionen trots noll förberedelse, hann i stort sett klart med rättskunskapsarbetet (bara finslipning kvar) och deadlinen blev flyttad en dag, lagade god mat, hann borsta Noak innan ridningen, som förövrigt gick bättre än väntat på Mamba som tydligen haft skaplig pms senaste veckorna, jag går hem med ett leende på läpparna, inombords. Det är bra, det här är bra. Nu är jag på banan igen, även om motivationen till att sätta sig och läsa ytterligare 80 sidor rättskunskap till imorgon är nära noll.
Att det händer mycket i veckan gör ju inte saken sämre, det är träningar, ridlektion, fester åt alla håll och kanter, födelsedagsfiranden, stalltid och K U L T U R N A T T! Jag säger då det, det är september och jag är glad. Ibland kan det känns som om ett leende räddar en hel värld. Så försök le nu!

Nothing Matters When We're Dancing

Inte ens faktumet att jag tyckt på snoozeknappen minst fem gånger för att bara få ett par minuters mer vila, vända på mig och bara sova bort dagen, glömma allt som ska genomföras. Men tillslut kommer man på sig själv och inser att det blir inte bättre om man väntar ut dagen och lägger allt på hög till en annan gång. Det är bara att pressa sig upp, gnugga sömnen ur ögonen och ta på sig flithandskarna för att sätta fart. Innan klockan åtta till och med. Tragiskt.

What if we could stay there forever.
Somewhere else


Misfortune Strikes Again

Live To Pretend, Dead Man Walking eller vad ni behagar. Jag känner att vad som helst passar, eller inte passar. Jag passar från att göra rättskunskapen hur som helst, alldeles för länge har jag passat, och skjutit det framför mig och nu sitter jag här och passar ännu mer, strejkar nästan. Det går inte ihop sig, inte det minsta. Lagar, brott och regler är det sista jag kan tänka på just för stunden, för ingenting går i de spåren just nu, allting krossas, går emot, det står det väl inte något om i reglerna, att det är tillåtet att göra så?
Varför gör man inte saker man borde i tid. Jag borde ha gjort engelska och tyska också, men jag vill inte, kan inte, det går inte. Ingenting som har med skola verkar gå just nu, det enda det går i är onda cirklar och bakåt. Jag vill ju framåt. Långt framåt. Drömma, realisera (finns det något som heter så?) vara viktigt och tänka på viktigheter eller oviktigheter. Sådär som när man strövar runt i skogen och letar svamp, skönt, ihåligt men ändå fyllt av äventyrslystnad, spänning och lugn. Eller som när man är full och dum och får göra vad som helst, i princip, bara för att man är full och får vara dum när man är full. Patetiskt. Nä, jag förstår inte poängen alls. Jag vill måla, göra mig lite kosing och ta mig iväg, bara fara härifrån. Eller återvända till stallet och nosa på din toviga man i lugn och ro någon gång, det hinns ju aldrig med ordentligt, blir bara hastigt och så. Hemskt. Tänk om man bodde i skogen ändå. Fast inte vill man vara älg och rusa ifrån skott, förstår den känslan nu. Väldigt skumt.


Something Has Changed


Minns inte längre vad jag tänkte skriva, det blev helt tomt i huvudet i samma ögonblick som jag såg den tomma vita rutan. Ingenting är förutsägbart, kanske har alla dessa filosofiska och psykologiska termer fastnat i mitt huvud ändå. Men även om jag skulle vilja kan jag inte göra världen rättvis, vågar inte stå upp och säga mitt, modet räcker inte ända fram, stakar sig i munnen, blandar sig med ängslan och jag hör hur allt darrar och skakar. En kraftansträning och allt når ut i alldeles fel tonläge, det skulle ju vara fint om man kunde låta trovärdig, om man verkligen fick ut allt rätt någon gång. Nästa gång kanske, för nu vet jag ju, hur det är. Det har jag ju alltid vetat, men ur olika perspektiv.
Känns som om jag sprungit marathon, varenda liten muskel gör allt vad de kan för att spänna sig, hålla smärtan utanför, framkalla någon slags träningsvärk, som i själva fallet kommer två dagar försent, men nu är det rakt hur som helst, bara hålla tummarna att det fortsätter så. Bara att ge sig på det igen, träna, svettas och bli flåsig. Bästa medicinen helt enkelt.  

With The Notes In My Ears

and that's why i know that i can say
i'm lucky today
and that's how i know that it's time
to be brave



Ibland går det helt enkelt bara som en dans, utan krav, med full koncentration och lyhördhet, det är då man blir sådär extra glad och känner sig oövervinnerlig. Det värmer att veta att det går igen, att det inte gör ont. Att det är sådär fullkomligt underbart att kunna göra något man längtat efter under så lång tid och verkligen kan känna glädjen av det till 100%. Kanske blir man mer empatisk när man sitter bredvid och tittar på under en tid, jag tror det, man tar in, följer rörelserna i sinnet, lär sig något, för att sedan plocka fram det i verkligheten, i praktiken. Hoppas bara det håller nu, man ska ju aldrig ropa hej för tidigt har man hört. Vilja, tålamod och ansträning är vad som krävs.

Gårdakvarnar och skit

Jag har inga starka armar att bära dig på
jag är inte mycket, inte mycket att titta på


Nej, just nu är inte världen mycket alls, jag känner mig lite som världen, inte mycket alls. Jag vet, jag borde, men jag har ingen lust ingen kraft, orkar inte ta tag i det. Med penseln i handen försvann allt för ett tag, där i blått, lila, rött, gult och grönt behöver jag inte vara, inte mycket alls, det räcker med att låta armarna gå sin egen väg, en aning styrda av tankarna kanske. Då blir det bra, när man slipper fundera så mycket, bara göra, bara vara. Okomplicerat, lugnande, fritt. Ändå vet man att man borde, måste och ska, jo jag ska faktiskt. För idag är det bara en liten lektion som väntar, och så alla förberedelser för redovisningar, skriva arbeten och proven som väntar. Kanske får dom vänta lite till, för det blir inte så bra hur mycket jag än vill. Kaos.

Ikväll ska jag i vilket fall rida, kosta vad det kosta vill. Det går myror med kniv i min rygg igen, men dom får gå där tills imorgon, då är det behandling igen, så hoppas vi att det går över sen. För jag kände mig ju sådär redo för inte så länge sen, och så rasar det och man får börja om igen. Skit är vad det är. Men jag klarar det här. Låt det vara så.

Can't you see?


Tick Tick Boom

Ett inre krig, ett yttre krig, obehag, fientliga ord, känslor av meningslöshet, minnesförlust, det drabbar alla. Skott avfyras, bomberna sprängs, det sticker överallt. Nej, vill inte vara kvar, jo, måste stanna. Kanske kan man rädda någon, varför inte rädda dig själv. Det går inte, du är fast, måste se allt, måste höra alla skriken, vittna. Det är inte lätt att vinna ett krig, varken det inre eller yttre, när enda utvägen man ser är mos. Alla tak har rasat in, de väggar som står kvar är fyllda med hål efter skotten, dammet yr och luften är tung. Själen kan inte flyga, inte i den här stunden, och kunde den kanske den inte skulle vilja, för att gå vidare som ett vittne. För tungt. Vill inte kriga. Vill bara stanna där hos dig, med lukten av din toviga man, den mysiga stickande luften som skänker lugn, ta mig dit.

Jag är ingen soldat,
Jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,

You Got it All... Wrong

Remote control but you got it all
And you've got it all
But you got it all wrong!


Går vidare

Förändras förändras aldrig
behåll din röstlöshet
Och stanna inte
Såna som oss blir aldrig framme




Det är lite läskigt att höra toner som inte riktigt passar in, som skär genom luften och skär genom atmosfären.
Men den där kvällen, jag minns den, då skar sig inte mycket, vi nynnande tillsammans på välkända melodier och nya spår som förhoppningsvis har en bra bit kvar till slutet, bland moln och fontäner. Men så kan ju inte slutet vara, för det var ju bara början.
Var är vi nu är frågan, när det skär sig lite och så i mina öron, men det luktar ändå som det alltid har gjort, den där lukten som en gång fick mig att falla, faller jag igen? Nej, inte. Det skulle bara röra till allt ännu mer, eller? Jo, kanske, vem vet. Och nu handlar inte allt det här om vad du skulle tro att det gör, det är blandade budskap överallt, förvirrande ja, förlåt för det, men jag orkar inte skriva om allt i verklighet.
Nu ska jag hur som helst till friskis och svettas, skönt ska det bli, har nämligen träningsvärk och stela muskler från gårdagens ridning, fint :)

I'm so alive, but I feel so dead, mysterious me.


Two Birds

Jag har skrittat och skuttat runt på skogsstigar och fält, det var fint, avkopplande och riktigt riktigt roligt :) ryggen har sammarbetat och jag har suttit fint, eller någorlunda skapligt hur som helst, Finn var den fina! Ronaldo den spralliga :) Hunden var också med på ett hörn, väcktes och stökade runt på madrasser, under lakan och flög som jag vet inte vad där ett tag, men mysigt var det nog allt, han visar ju bara sin kärlek. Kanske var den här fredagen/lördagen precis vad som behövdes efter en veckas sinnesförvirring, stress och alldeles för lite sömn, jo, möjligen. Men nu efter några timmar på HR är jag lika trött igen, tror bestämt det blir sömn ett tag nu, innan vi börjar om på ny kula igen. Kämpigt värre, men skönt att det händer saker. Hösten blir så mycket lättare då!
Imorgon är det fälttävlans KM, spännande, jag är antagligen inte närvarande då jag skulle behöva tvätta, allt jag äger ligger i tvätt, men det blir väl så när mor är ute och reser och alla andra vill göra sitt. Tufft.  


Parallel lines

Parallel lines, move so fast,
toward the same point,
infinity is as near as it is far.

Gårdagen kanske inte började på bästa vis, men när Ebba dök upp och gjorde mig sällskap lyftes leendet och jag blev lite mer närvarande, det var en fin kväll, trevligt att cykla på annorlunda vägar, känna andra dofter och smaka blåbärspaj med tjusigt galler, att bara konversera om allt och inget. Tack för värmen och gemenskapen :)

Kanske blir denna dag om möjligt lika trevlig, fast på sitt eget lilla vis, ska nämligen träffa Milla och äventyra mig iväg ut mot söderköpingstrakterna för att sedan låta ödet styra hur kvällen blir. Och helgen kanske leder till ett kärt återseende av en mycket saknad liten vän, får jag som jag vill beger jag mig ut med den gröna skylten mot Norsholmstrakterna och hälsar på Sesam. Och så ett par rejäla timmar i stallet, det har jag förtjänat efter den här tunga veckan, speciellt eftersom nästa vecka tycks bli ännu tyngre, men ihopp om bättre med sömn då, beger jag mig nu ut för att avsluta denna vecka på ett så bra sätt som möjligt.

Never give up,
do what you can,
it's the best way to survive.


All There Is

Sjunger vi på samma visa du och jag? Det är som om det står skrivet i uttrycket, i känslan, i tomheten mellan, ingen vet någonting, sanningen är bevarad och det är tyst men ändå hör jag susningarna som sjunger något fint.
Jag borde sluta lyssna, släppa, gå ut i löven, men vart försvann solen som lyste så fint när jag vaknade? Tror den skulle vara behövd här idag, värma lite inombords om inte annat. Men istället tar jag in, sparar, kan inte sortera, allt är i samma oreda som det varit förut, fast lite svårare att se igenom, lättare att hantera. Det är erfarenheten brukar dom säga.
Men så försov jag mig ju lite, fast inte egentligen, jag blev bara aldrig klar, fast det var ju bara en film, som visas i eftermiddag igen, så det gjorde ju inte mycket alls, förutom att projektarbetet blir en timme kortare idag, fy skäms. Men sånt händer, en gång är ingen gång. Jag kom ju iaf igång med min engelska, det är alltid något, kanske har jag till och med en så klar idé att jag inte behöver oroa sönder mig inför seminariet, skönt om det vore så, vi får väl se.
Det är oro överallt nu känns det som. En annorlunda vecka. Träningsvärk, rak rygg med knäckebrödskras, undrar hur det löser sig. Förhoppningsvis kan jag sätta mig på hästryggen nästa vecka igen, eller jag kan göra det nu om jag vill, men jag är nog feg och så, kanske förnuftig, vet ej. Jag ska hur som helst dit och sniffa på den toviga manen idag igen, kanske fotografera lite när de flyger över hinder på fältet också, jo det ska jag nog. Jag behöver det, släppa allt annat. Bort.

To high speed,
breath a while,
no don't stop,
keep pushing, faster, harder,
don't stop,
noooo.
Stop, need to stop.


Höst på min planet

En nattlig promenad
i en höstmörk stad;
jag kan inte önska mig nåt mer.


Det kliar och kicklar sådär i min näsa, antagligen allt damm som susar runt mellan mig och skärmen, usch, vill inte tänka virus, dom existerar inte. Men påtal om existens så fastnade jag med näsan i filosofiboken igår, mycket intressant om man tycker som jag, jo vi jobbar med existensialism och eftersom jag alltid haft någon konstig samhörighet med ordet existens finner jag mig i att läsa alla dessa konstiga förklaringar till hur allt kommer till, varför vi är som vi är.
Men så vet jag ju att det måste göras massa arbeten också, och mina pluggnerver har inte alls kommit tillbaka från semstern än, nej då, inte det minsta. Men vad gör det om hundra år?
Nu är det ju ändå intressantare och mer lyckorusaktigt att vandra runt om kvällarna i stan, sniffa på hästens toviga man och fånga alla ögonblick av glädje och spontanitet som livet erbjuder såhär års.
Sen borde man ju faktiskt boka sig en Winnerbäck biljett, vore tragiskt att inte gå på konsert när möjligheten finns. Ska undersöka eventuella konsertkompanjoner och pengamöjligheterna, de är alltid så tajta såhär års, för det ska handlas allt man inte handlat under sommaren, allt som behövs för höst och vinter, och så födelsedagspresenter, massor av dem helst. Men vad gör det, om man kan glädja någon är det värt det, för pengar är inte allt, nej jag går hellre runt bland löv och luktar på hösten, det är det vackraste jag vet. Så färggrannt, mysigt, luktar så speciellt, friskt och kyligt men ändå varmt, höstvärme.


My Secret

Sömn, friska vindar, fina uppvisningar, lite slipdamm, lack och träning har fyllt min helg. Tiden har gått fort, största delen känns helt ovärt att prata om, har rensat lite, eller mycket, mest inombords. Tänk att det tar sån tid att komma till ro, om man ens kommer till ro. Svårt det där när man väl kommer upp i varv, in i rutiner och dåliga vanor. Men sånt är det slut med nu, för vi ska ut och vandra bland löv på promenader! Det blir en fin kväll som slut på den här veckan.

Now it's said and done. Don't have to mess it around. It's out, I'm free.


En annan typ av disco

   Och så stiger pulsen, hjärtat slår lite fortare och tankarna riktas mot helt onödiga saker. Men så kommer leendet, värmen och den kärleksfulla stämningen, hur är det möjligt, allt är så kaotiskt inombords, fast det ordnade nog upp sig lite i allt trassel där, när man känner att det faktiskt finns en helhet, vi är ett.
   Men sen ökar pulsen igen, av andra orsaker den här gången, jag tycker inte riktigt om att göra mig av med sådant jag samlat på mig, men nu är det verkligen dags att rensa upp, även om det bara handlar om små papperslappar med meningslöst kladd så känns det ändå som att de har en så stor del i allt, för det är bara man själv som vet när de kom till, varför det står som det gör, varför handstilen är sådär krokig och otydlig. 
   Eller alla kvitton, ujj, jag samlar frentiskt på mig dem utan att egentligen inte veta varför, kanske för att jag en gång fick order om att föra kassabok, vilket fungerade för en liten tid, men som med allt annat var det bara roligt den första tiden, då när det verkligen var nytt och spännande. Sen dog glöden och kassaboken har gömt sig, ingen aning om vart, men kvittona samlas fortfarande på hög, som utfyllnad av allt som aldrig finns där man vill, eller när man vill. Det där man önskar sig men aldrig får, aldrig har råd med. Saker av en annan värld egentligen.  
   När jag bäddade min säng i allt perfektionistiska undanplockande av allt som skräpar tänkte jag på en himla massa saker, undrar hur så många tankar kan rymmas i en hjärna egentligen. Det är mycket som är av andra världar, hur kan man framstå som olika personer i olika sammanhang och miljöer, man är väl bara en kropp, en hjärna, en människa, det är inte tekniskt möjligt att bära på fem personligheter, fyra olika livsfilosofier, sjuttion hobbies och femtioelva vägval. Eller är allt möjligt bara man låter pulsen öka och hjärtat slå lite fortare?


Red Light

Främlingar, överallt främlingar.
Främmande ansikten, främmande röster, främlingar överallt.
Faktum är att jag drömde inatt, det har inte hänt på väldigt länge, undrar om jag drömde om främlingar, för det är det enda som kretsar i mitt huvud med all annan stress bland allt jag borde ha gjort och inte ha gjort. Hur som helst sov jag tolv timmar, det är inte normalt, inte alls det minsta normalt, det händer bara när jag är sjuk. Så antagligen är jag lite sjuk eftersom jag hetsar så om alla främmande människor, ansikten och röster. Undrar om det är rädsla som fyller mig, får mig att vilja ta de flyktiga planerna i beredskap. Försvinna.

Hur kan man föresten vara så säker på en plats, men så vilsen när man går därifrån, hur kan man inbilla sig att man vet när man i själva verket inte har en aning. Varför spärrar man allt i förväg, det är en lustig fråga och jag vill lite ha svar på den, men ändå inte, för jag vet inte om jag verkligen vill veta på riktigt. För jag ser läskiga saker, det händer så mycket i mitt huvud, sånt jag varken kan eller vill förstå.

Make it stop, give it up.

tar jag ut händelser i förväg, sånt som kanske aldrig händer.
hope so


I Want You Back

               Brain, Brain
You make me think of them again

Det går så fort och sakta på samma gång, toner rusar runt, ord seglar förbi, flashbacks, minnen, måsten, aha-upplevelser, förändringar, framgångar och motgångar. När allt händer på en gång blir det lite grötigt och så, man vet inte vart man ska titta, för man ser ingenting, vet inte vad man ska säga, för man kan inte sortera ut det meningsfulla, undanhålla det oviktiga eller hemliga, känslan av att om man öppnar munnen är man förlorad. Man vill inte lämna ut sig själv, men gör det ändå, för folk skulle väl börja undra om man höll sig inne några veckor i streck i ensamhet, kanske skulle det behövas för att återta kontrollen och vetskapen om allt. Men det går inte, för nu är det körkortspluggande i racerfart, eller inte riktigt, men uppkörning och teoriprov är bokat, riskettan nu om någon dryg halvtimme eller så, och så halkan i slutet av månaden. Det är otroligt nervöst, men skönt och spännande på samma gång, håll huvudet kallt och lär dig allt du kan är det bara att pränta in. Sen kan jag hoppa och flänga runt och flåsa igen, skönt, riktigt skönt, konstigt att det fungerar när det inte fungerar på hästryggen, förstår inte riktigt, men det är väl bara att stabilisera på marken och försöka våga sig på det igen om några veckor, förhoppningsvis håller det, jag vill att det ska hålla.

Keep it all together.
want it all to be one part.
don't split.
I'm just not ready get.
don't think.
just accept.

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

   Stunder som igår ger lite nostalgi och värme på vardagen. Sitta där på en bänk när solen går ner och prata om livets äventyr, kolla när hästarna dansar runt på banan, promenera och lyssna på skogens ljud, det betyder så mycket. För man vet att det snart är för kallt för att sitta ute, för mörkt för att promenera i skogen och man är medveten om att man måste tillbringa största delen av tiden under dygnets ljusa timmar inlåst med huvudet i en bok eller framför en datorskärm. Nej, jag önskar mig mer fin tid på bänkar i solen, på promenader i skogen och allt annat som kryddar vardagen.
   Och bakom ratten går det nog rätt bra nu, måste bara sätta fart på all teori, idag har jag tagit mig ett steg framåt i vilket fall, känns som en bra början.
   Fast jag tvivlar på matte C kursen, inget för mig, jag har ju alltid vetat det, ändå har jag gett mig in på det, idiot. Och så allt annat att plugga, redan, terminen har ju knappt börjat. Å andra sidan är det väl bra att det kommer igång direkt så man inte får en hel hög med arbeten som ska göras lagom till lovet. Förhoppningsvis kan man vara ledig då! Jag vill vara ledig nu.

Why do my thoughts come to you every little second? Need to have it clear.


RSS 2.0