Alone, Together

Nu har alla möblerna bytt plats igen. Fick sådan lust att bara kasta bort allt, hela livet. Men det räckte med att flytta ut en bänk, en fåtölj från ett hörn till ett annat, damma kliniskt rent, byta gardiner, byta sängkläder och kuddfodral, dammsuga, flytta om en massa småprylar och få bort all överflödig skit. Ja, det var i stort sett vad som hände när alla möbler bytte plats. Sen fortsatte de där krafterna och gav sig ut för att kratta löv, det blev många löv. Stora högar med löv, tänk dig att du krattar ihop alla problem till en hög för att sedan plocka upp dem och kasta iväg dom någonstans i skogen. Det var så det kändes, det gav sådan energi, sådan livsglädje. Men den sprack och rann iväg sen. Allting rann iväg i den där varma duschen, när vattnet smeker din kropp och drar ut varenda liten tagg.

Så idag var det en taggig flicka som vaknade och klev ur sängen, men som efter att ha varit ute hos djuren klev ner i sängen igen. Tog en bok och läste, i flera timmar faktiskt. Sedan gick hon upp och åt frukost och begav sig till stallet. När hon kom dit var det ganska många där, hög ljudnivå och sådär som det inte ska vara på söndagar. Då förstod hon att det snart skulle äga rum en skötarridning, så hon hade kommit förgäves. Hon som hade tänkt smörja, borsta och mysa. Hon begav sig hem igen och där sitter hon.

Ska försöka plugga ännu lite mera innan dagen är slut, så att allt är färdigt och hon kan leva fullt ut sedan. Det var längesedan. Men snart är det Lars Winnerbäck konsert och då kanske lite livsglädje kommer till henne. Då kanske allt blir bra tillslut. Eller slut? Aja, nu ska hon skriva novell och myt repotage och plugga historia och samhällskunskap och matte och engelska. Så tjingeling.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Din åsikt:

Trackback
RSS 2.0